Historisch toerisme bureau

Terugblik najaar 2017

De neogotische droom van Pierre Cuypers
Na onze historische dagtochten over de neo-gotische droom van Pierre Cuypers en Belle van Zuylen op Slot Zuylen hebben o.a. onze gasten Riet Vente en Desiree van Os-Smit foto's gestuurd. Marie-Louise Loomans maakte eveneens allerlei opnamen. Heel veel dank daarvoor.

20171031 111119

20171031 125015

 DSC4482.psd. x

 DSC4526.psd. x

Belle van Zuylen op Slot Zuylen
De herhaling van de dagtocht over Belle van Zuylen op Slot Zuylen speelde zich af op een zeer warme, zonnige dag in oktober.'s Morgens hield ik in het restaurant aan de Vecht een lezing over Belle van Zuylen en liet haar vaak zelf aan het woord in brieven, romanfragmenten en Pensées. Die laatste teksten ontroerden de aanwezigen zo, dat ik moest beloven er een paar op de website te zetten.

Pensées Choisie

Historie
Er is geen dwaasheid uit vroegere dagen die niet in onze tijd haar verontschuldiging vindt – en omgekeerd; maar temidden van die verontschuldigingen over en weer komt het menselijk ras mij zo langzamerhand als zeer schuldig voor.

Ouder worden
Bang zijn voor het ouder worden betekent bang voor een noodzakelijke consequentie van ons bestaan en dat is een zwakheid; bedroefd zijn omdat men niet langer jong is betekent het verkeerd vinden dat wij bestaan en dat de tijd een opeenvolging is.
Het zou getuigen van veel wijsheid en geluk als men door het leven zou kunnen gaan op een rustige en klare wijze en op elke leeftijd te zijn zoals men behoort te zijn zonder te treuren om de fase die men juist achter zich heeft gelaten.

IMG 2989
IMG 3022 2

In tegenstelling tot wat u van het Historisch Toerisme bureau gewend bent, organiseren we in het komend voorjaar geen nieuwe dagtochten. Ik werk geconcentreerd aan het volgende hoofdstuk van mijn nieuwe boek en laat me door niets meer afleiden. Nog wat geduld dus tot het najaar van 2018. Dan zien we elkaar weer! Ik wens u een warme, interessante winter toe met veel mooie boeken en museabezoeken.

Thera Coppens

   Toekomst van het Historisch Toerisme Bureau

karos

In 1989 het Historisch Toerisme Bureau officieel opgericht. Het koetsje dat ik toen in haast als logo tekende, rijdt al vijfentwintig jaar over historische paden. Sommige gasten gaan al vijfentwintig jaar mee op tochten door het verleden. In die tijd heb ik honderden programma's georganiseerd door heel Nederland, België en Duitsland. Veel gasten zijn meer dan dierbare kennissen geworden, die met hun nieuwsgierigheid en eruditie een warme plaats in mijn leven innemen.
Maar Clio de muze van de geschiedschrijving begint behoorlijk jaloers te worden. Ik heb besloten om het in de toekomst anders te gaan doen. Niet meer jaarlijks een serie dagtochten in het voor- en najaar maar van tijd tot tijd een historische of literaire verrassing in de vorm van een exclusieve lezing, een meerdaagse reis of een dagtocht voor een kleinere groep geïnteresseerden. U krijgt daar over tijdig bericht per e-mail of post, net zoals u van ons gewend bent.

Nieuwe gasten melden zich aan

Wilt u zich aanmelden voor het adressenbestand van het Historisch Toerisme bureau? Houd dan rekening met het volgende: vanaf 2013 zijn we overgegaan op de verzending van nieuwsbrieven per e-mail.

  • De gasten die geen digitale informatie willen ontvangen, kunnen we bij wijze van uitzondering folders per ouderwetse post (blijven) toesturen. U doet ons een groot plezier door deze wens schriftelijk te melden bij het Historisch Toerisme Bureau Tromplaan 7a 3742 AA te Baarn.
  • We verzoeken alle gasten, die gewend waren de informatie per post te ontvangen maar nog niet op de e-maillijst staan, hun e-mailadres te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • De gasten die al de nieuwsbrief langs digitale weg ontvangen hoeven niets te doen.
  • Nieuwe gasten kunnen zich aanmelden door naam, volledig adres, telefoonnummer en e-mailadres te zenden aan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

En natuurlijk kan www.theracoppens.nl het hele jaar door gelezen worden zodat u steeds van alle lezingen, nieuwe publicaties, dagtochten etc. op de hoogte blijft.

Vergeet niet ons een adreswijziging te sturen als u een ander e-mailadres krijgt!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

In de afgelopen jaren maakten we veel historische en literaire dagtochten in Nederland, België en Duitsland.
Sommige programma's kunnen we voor groepen van minimaal 40 personen herhalen. Informeer naar mogelijkheden en prijzen:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 OmslagSuzanne

OmslagSuzanne      OmslagSophie      omslaghortense      OmslagMarieCornelie

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

Nieuwe boek is op komst * Suzanne Leenhoff in dagblad Trouw *

Gruuthuusmuseum in Brugge * De Juwelen! komen er aan *

Anton Mor 500 jaar * Andy Warhol en Goethe

zilverenkoets2

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn T. 035 5422091 E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top