Thera Coppens schreef veel kinderboeken en kinderpoëzie. Ze schreef 9 kindermusicals en ruim 150 kinderliedjes (verschenen op grammofoonplaten en cd's). Ze stelde onder meer twee keer het Kinderboekenweekgeschenk samen (in 1981 'Je Eigen Tijd' over kinderen en geschiedenis en in 1982 'Retourtje Ver weg ' over reizen). Voor kinder- en jeugdboeken zie website Koninklijke Bibliotheek.

washetfijn

Was het fijn in de trein?

Uitgeverij Marmer

ISBN 978 90 8669 0350

Prentenboek voor peuters. Een boek over Klein Konijn die voor het eerst helemaal alleen met de trein naar de grote stad mag. Tijdens zijn reis ontdekt hij dat er is iets is, dat boven alle heerlijke taarten, voetbalschoenen, warme wollen dassen en mooie boeken uitstijgt.

PICT1575

Een jaar of vijftien geleden besloot ik een punt te zetten achter het schrijven van kinderboeken. Mijn kinderen werden groot en ik wilde me volledig wijden aan het werk voor volwassen lezers. Ik dacht niet dat ik ooit zou terugkeren naar de jeugdliteratuur. Maar toen kwam mijn nicht en vriendin Marian van Lieshoud terug uit de USA waar ze carrière maakte als illustratrice. Marian en ik zaten als kleine meisjes altijd samen te tekenen en verhaaltjes te verzinnen. Nog nooit maakten we samen een boek. Opeens was het moment aangebroken: Marians eerste kleinkind was op komst! Ik schreef in een sneltreinvaart het verhaal en Marian begon te tekenen en schilderen. Het boek is dan ook opgedragen aan de kleine Harper die in oktober in Amerika werd geboren en aan Cédric en Ronan, die stapelgek zijn op treinen en later allebei machinist willen worden.

MadameRat

En inmiddels hebben we een tweede prentenboek gemaakt: Het spookt bij Madame Rat! Dit boek speelt zich af aan de rand van een groot bos waar een huisje staat. In dat huisje woont Madame Rat. Ze is een vreemdelinge die iedereen de stuipen op het lijf jaagt door haar passie voor muziek en het zingen van beroemde aria's. Bovendien spookt het op haar zolder! Als het stormt danst een witte schim voor haar zolderraampje op en neer.De dieren verzinnen allerlei gemene streken om deze artistieke vreemdelinge weg te jagen. Totdat Muis ze dapper tot de orde roept en samen met Klein Konijn bibberend de zoldertrap op sluipt om het spook op te zoeken... Haar ontdekking leidt ertoe dat de andere dieren door schaamte en spijt gekweld gaan proberen het weer goed te maken met de arme Madame Rat. Ze richten een groot feestmaal voor haar aan met de meest verrukkelijke dierenrecepten (achterin bevindt zich een poster waarop je kunt zien hoe je zelf Spaghetti a la rattenstaart, nooit-meer-pesten-pesto- of Spokenvla kunt bereiden).En zat dat spook er nu wel of niet? De levenservaring van illustratrice en auteur leert, dat de verbeelding zich niet laat vangen: dat is de grootste schat van kinderen en kunstenaars!

PICT3306

Cedric en Ronan Hazeu met het nieuwe prentenboek over Madame Rat

Was het fijn in de trein beleefde al een aantal herdrukken en nu verschijnt ook Het spookt bij Madame rat in herdruk bij Uitgeverij MARMER.

trappenomvooruit

Fietsen met niemand

achterop

de weg leidt tot niets

geen bord zegt

stop

Ik ontvoer de wind

in mijn regenjack

het gras staat te wuiven

als een gek

Trappen om

vooruit te komen

hekken die versnellen

Bellen om

gewoon te bellen

bellen

bellen

bellen                                                                       

 

Dichtbundel voor oudere jeugd:

Trappen om vooruit te komen

ISBN 9025105459

Uitgeverij Holland

Wat ben jij             

Daphne vindt een zwarte lap

Bij haar gestreepte jurkje

Nu doet ze papa's laarzen aan

Dan gaat ze voor de spiegel staan

en roept: 'Ik ben een SCHURKJE!'

 

Ik maak een bedje voor mijn beer

Dat beest zit zo te gapen

Ik knip een dekentje van wol

Nu nog een kusje op zijn bol

Wat zal hij lekker slapen!

 Wat maak jij
 Hoe rijd jij  

Joep draagt als hij buiten speelt

Een blauwe pet met een klep

Dan rijdt hij lekker in de zon

En aan zijn stuur zweeft een ballon

Heb jij soms ook een step?

 

Visjes slapen onder water

Koeien slapen op het land

Musjes slapen in de takken

Waar de kat ze niet kan pakken

En mijn hond slaapt in zijn mand.

 Waar woon jij
Hoebelen met daan vz Hoebelen met Daan az
Hi Ha Hoebelba vz Hi Ha Hoebelba az

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top