petitehistoire

Petite Histoire

Historisch reisboek van de Lage Landen

Met vele zwart wit afbeeldingen

ISBN 9068015516

Uitgeverij de Prom

De schrijfster volgt in dit boek de levens van veertig historische figuren - voornamelijk vrouwen - en bezoekt de plaatsen waar zij woonden en werkten. We ontmoeten Franz Liszt bij Suzanne Leenhoff in Zaltbommel en Mata Hari in Leeuwarden. We lezen hoe de jonge Rose Fitzgerald (Kennedy) had te lijden op haar kostschool in Vaals en hoe Gesina Ter Borch in Zwolle schilderde. Charlotte de Bourbon was op huwelijksreis in Veere, Rembrandt werd verliefd op Hendrickje Stoffels uit Breedevoort. Zo heeft elke plaats in ons land zijn eigen petite histoire.

evament

Dit vrouwenportret in zijn 17de eeuwse met slangenhuid bespannen lijst, is een van de blikvangers in de VOC zaal van het Westfries museum in Hoorn. De dame in pronkgewaad is Eva Ment, de jonge vrouw van Jan Pietersz. Coen gouverneur generaal van Nederlands Indië. Uit haar kapsel steekt een prachtige gouden haarnaald, een sieraad dat door de juwelenhistoricus Klaas Martijn Akkerman tijdens onze juwelentochten uitgebreid is behandeld. Hoezeer Eva in het verre Batavia heeft geleden onder het wrede regime van haar beroemde echtgenoot kunt u lezen in een aflevering van Petite Histoire.

Lees het artikel: Eva Ment, mevrouw Coen

Lees het artikel: De Heilige Driekoningen in Keulen 

Lees het artikel: Top Naeff in Dordrecht

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top