Zoals u in mijn boek Hortense de vergeten koningin van Holland kon lezen, deed koning Lodewijk Napoleon in 1810 afstand van de troon en werd ons land ingelijfd bij het Franse keizerrijk. In 1811 - precies 200 jaar geleden - kwam Napoleon in hoogsteigen persoon met keizerin Marie Louise voor een bliksembezoek naar ons land. Hij reed o.m. door de provincie Utrecht en zag door een verrekijker de piramide van Austerlitz. Wij gaan op zoek naar Napoleontische sporen, maken een tocht door de provincie Utrecht en bereiken letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt: het topje van de piramide van Austerlitz, vernoemd naar de beroemde veldslag.

napoleon

Programma:

U wordt om 10.15 ontvangen op Slot Zeist bij koffie, waar Thera Coppens, die veel over het slot publiceerde, een rondleiding zal houden door de zijvleugel. Daarna maken we per touringcar een rit langs vele kastelen langs de Langbroeker Wetering zoals Sterkenburg, Hardenbroek, Leeuwenburg, Hindersteyn, Lunenburg, Waardenburg en Sandenburg.

In restaurant Het Wapen van Rijsenburg wacht ons een verrassend Franse lunch op de plek waar ooit de legers van Napoleon bivakkeerden.

piramidevAu

's Middags rijden we naar de pas gerestaureerde, imposante piramide van Austerlitz. U ziet eerst een film over de historie van dit merkwaardige monument en daarna beklimmen we de piramide en genieten van het uitzicht en de informatie. We keren per touringcar terug naar Slot Zeist waar we bij de thee afscheid nemen.

Prijs in overleg.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top