De sprookjesachtige Waterburcht Anholt ligt even over de Duitse grens. Deze van oorsprong middeleeuwse burcht werd bewoond door illustere geslachten zoals de heren van Bronkhorst, Batenburg en de vorsten van Salm Salm.Zij brachten in hun omvangrijke zalen een portrettengalerij, bibliotheek en schilderijenverzameling bijeen van internationale betekenis.

anholt2

Programma:

we verwelkomen u 's morgens om 9.45 in het restaurant van Hotel Haarhuis tegenover NS station Arnhem met koffie. Precies om 10. 15 uur vertrekt de touringcar. Onderweg houdt Thera Coppens een inleiding over het kasteel en zijn bewoners.

Bij aankomst op het kasteel zal de Nederlandstalige conservator (onder voorbehoud) ons persoonlijk rondleiden door de museumzaal met o.a. werken van Rembrandt, Terborch, Teniers en Murillo.
De schrijfster leidt u rond door de zalen van de vorsten van Salm Salm met hun rijke barokmeubilair, de portrettengalerij, kostbare bibliotheek, gedekte tafels en kabinetten.

In het romantische Wasserpavilion aan de slotgracht lunchen we met wijn. Daarna maken we een wandeling door het uitgestrekte parkbos en de tuinen (parterres de broderie, rosarium, doolhof, theekoepel, beelden etc.)

nicolaas

De touringcar brengt ons naar de plaats Kalkar waar ruim twee jaar gewerkt is aan de restauratie van de befaamde retabels van de St. Nicolaïkirche. De altaren zijn rijkelijk voorzien van blank- of gepolychromeerd houtsnijwerk dat in zijn verfijning zijn weerga niet kent. Na een rondleiding drinken we thee op de historische Markt en keren per touringcar terug naar Arnhem.

Prijs in overleg.
Paspoort of persoonsbewijs meenemen s.v.p.

Lees ook de artikelen over De Waterburcht Anholt en over De retabels van Kalkar op deze site.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top