Museum Het Princessehof in Leeuwarden bewaart een schat aan herinneringen aan Marie Louise van Hessen-Kassel, die hier in de 18de eeuw resideerde. Bijgestaan door een raad van Friese edelen voerde 'Marijke Meu' langdurig het regentschap voor haar zoonstadhouder Willem (IV) en later ook voor haar kleinzoon Willem V.

Hoe was de verwantschap tussen de Friese Nassaus in Leeuwarden en de Oranje-Nassaus in Den Haag? Tijdens deze historische dag geven we u een zo compleet mogelijk beeld van Frieslands rijke verleden, de schilderkunst, muziek, keramiek en het buitenleven op de staten en stinzen.

princessehof


Programma aan het Friese hof:
U wordt ontvangen in Het Princessehof, (ca 10 min. lopen van het station), ooit bewoond door Marijke Meu thans keramiekmuseum.
Na de koffie met Oranjekoek houdt schrijfster Thera Coppens een inleiding over de Friese Nassaus van Willem van Oranje tot Willem IV erfstadhouder van alle gewesten werd. Er volgt een rondleiding door het voormalige paleis.

Vervolgens wandelen we door het oudste en mooiste stadsdeel naar de pas gerestaureerde, middeleeuwse Jacobijnerkerk, waar de Friese Nassaus hun laatste rustplaats vonden. Daarna gaan we naar het Stadhouderlijk Hof aan het Hofplein voor een vorstelijke lunch in de Gele Zaal.
Om 14.15 uur rijden we per touringcar via mooie dorpjes naar het statige Epemastate in Ysbrechtum, waar Jonkheer van Eysinga ons persoonlijk zal verwelkomen. Hij kan als geen ander vertellen over het leven van de Friese adel op zijn deftige State. Na een rondleiding door de jonkheer en jonkvrouwe drinken we thee op Epemastate, bij mooi weer op het gazon. Onze touringcar rijdt terug naar Leeuwarden waar we ca 16. 45 uur afscheid nemen. Prijs in overleg.

EXTRA: Om Uw verblijf in Leeuwarden te verlengen, is er een mogelijkheid op het Stadhouderlijk Hof te overnachten. Er staan historische, luxe suites tot Uw beschikking (incl. champagne-ontbijt ). Inlichtingen: 058-21 62 180.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top