Aan het begin van de 16de eeuw liet landvoogdes Margaretha van Oostenrijk in Mechelen een renaissance- paleis bouwen. Onder haar bewind werd het hof te Mechelen een brandpunt van cultuur op het gebied van schilderkunst bouwkunst, literatuur, muziek en weefkunst. Vooral de kostbare wandtapijten waarin wol, zijde, zilver- en gouddraad werd verweven waren eeuwenlang de roem van de stad.
Tijdens deze dagtocht zullen we het rijke verleden van Mechelen in al zijn facetten beleven. De Vlaamse wandtapijten vormen de draad van dit historische verhaal. Thera Coppens, die o.m. een TV-film maakte over de Vlaamse wandtapijten, zal op weg naar Mechelen aan de hand van videobeelden een inleiding houden over deze kunstschatten.

dewitmechelen

Om 11.15 uur wordt U ontvangen in de Mechelse Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten, een voormalig klooster, voor een rondleiding door deskundigen langs de rijke collectie. U krijgt een goed beeld van het ontwerpen, weven en restaureren van dit unieke kunstpatrimonium.

Na de Mechelse lunch op het Begijnhof bezoeken we de prachtige Romboutskathedraal waar de Vliesridders in de 15de eeuw bijeen kwamen onder souvereiniteit van Philips de Schone. Tijdens de stadswandeling zien we o.m. het Paleis van landvoogdes Margaretha van Oostenrijk, de beiaardschool en het Hof van Busleyden. Nadat we op de mooie Markt thee hebben gedronken, met daarbij de beste Belgische pralines nemen we afscheid. Prijs in overleg.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top