Op 8 april 1824 werd in het Haagse Paleis Kneuterdijk een prinses geboren. Ze zou haar leven lang klein van gestalte blijven maar grootste daden verrichten. Zij was het die het eerste literaire archief van Duitsland liet bouwen en wereldfaam verwierf met de uitgave van Goethes volledige oeuvre: de Sophienausgabe.

Programma:
Onze gasten worden om half elf met koffie ontvangen in de eeuwenoude crypte van de Kloosterkerk op het Lange Voorhout in Den Haag. Thera Coppens die na vier jaar onderzoek het boek Sophie in Weimar. Een prinses van Oranje in Duitsland schreef, zal hier een levendige lezing houden. Ze toont daarbij powerpointbeelden van o.m. historische portretten en de paleizen en stadsgezichten en landschappen van Den Haag tot Weimar.

PaleisKneuterdijk

Sophie was een begaafde leerlinge van Franz Liszt. De prinses luisterde het hof te Weimar op met muziek, zang, poëzie, opera en dans.
Paula Bär-Giese zingt en speelt op de piano werken die aan haar hof geliefd waren zoals de Goetheliederen van Schubert, composities van Liszt, Brahms en – als première voor ons land – composities van Walther von Goethe, Goethes kleinzoon, die de Oranjeprinses de erfenis van zijn beroemde grootvader naliet.

Na dit feestelijke programma lunchen we in de prachtige bovenzaal van het eeuwenoude etablissement Des Deux Villes op het Buitenhof.

's Middags wandelen we naar het Paleis aan de Kneuterdijk waar Sophie werd geboren (1824) We bekijken o.l.v. een gids de salons en de balzaal en bezoeken de Gotische Zaal waar haar huwelijk werd ingezegend met Carl Alexander van Saksen Weimar Eisenach (1842). De historische wandeling eindigt op een overdekt terras van de Haagse Passage bij de thee.

Prijs in overleg.

Lees het artikel: Sophie van Saksen Weimar Eisenach Prinses van Oranje

Lees het artikel: Groothertogin Sophie van Saksen Weimar Eisenach

Meer informatie over het boek: Sophie in Weimar

Lees het artikel: Presentatie van het boek Sophie in Weimar

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top