Grote Europese steden eren hun schrijvers: Lissabon heeft Pessoa, Weimar heeft Goethe, St.Petersburg heeft Poesjkin en Dublin heeft James Joyce. Maar Antwerpen is fier op Willem Elsschot die in 2007 precies 125 jaar geleden in de signorenstad werd geboren.

elsschot

Wie zijn romans als Kaas, Lijmen en Het Been niet heeft gelezen kent minstens de succesvolle bioscoopfilm 'Lijmen en Het Been' met Willeke van Ammelrooy in de aangrijpende rol van Mevrouw Lauwereyssen.

Tijdens onze literaire dagtocht - o.l.v. Wim Hazeu - treden we in de voetsporen van de grote schrijver en komen op de meest curieuze plaatsen van Antwerpen. Onderweg worden we verrast door Antwerpse artiesten zoals Gerd de Ley, die een programma maakte over de verhouding Carmiggelt en Elsschot. We praten met Fernand Auwera, een van de belangrijkste Vlaamse schrijvers die het scenario schreef voor de film 'Lijmen en Het Been'.

's Morgens staat een bezoek aan het Vlaamse Letterenhuis op het programma, waar directeur Leen van Dijck u persoonlijk zal ontvangen. Bij Restaurant Rubenshof op de Groenplaats, waar Willem Elsschot elke dag kwam, staat een warme lunch klaar.

's Middags maken we met twee uitstekende Antwerpse gidsen een amusante en informatieve Elsschot wandeling door straten en steegjes, over pleinen en binnenplaatsen.

Veel gasten zullen de dag van tevoren in Antwerpen willen overnachten, anderen komen per trein of eigen auto. Om het iedereen makkelijk te maken ontvangen Thera Coppens en Wim Hazeu u om 10.15 uur in restaurant Hulskamp op de De Keyserlei, dicht bij het station en schuin tegenover Elsschots geboortehuis.

WimAntwerpen

De literaire dagtocht eindigt ca 17.00 uur in de Quinten Matsijs Elsschots stamcafé, bij een bolleke.. Het wordt een opwindende Elsschotdag met een stevige stadswandeling en veel verrassingen.

Prijs in overleg.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top