In Doorn heeft Vestdijk de laatste 30 jaar van zijn leven gewoond. Hij noemde het 'het dorp van de donder'.. Vandaag komen we heel dichtbij zijn schrijfplaats en de mensen en locaties die hem in Doorn inspireerden.

Programma:
U wordt om 10.00 uur ontvangen in de Oranjerie van Huis Doorn (ook bereikbaar per openbaar vervoer) met koffie en Vestdijks favoriete 'Doorns skigebak'. Thera Coppens leidt biograaf Wim Hazeu in, die u in zijn betoog bij Vestdijk brengt.


wimbureauvestdijk

Wim Hazeu aan het bureau waaraan Vestdijk vrijwel al zijn romans heeft geschreven in het huis te Doorn


Daarna zingt en speelt Dick Vestdijk gedichten van zijn vader die hij op muziek heeft gezet. Om 11. 45 uur vertrekt de touringcar en voert ons langs locaties waar romans van Vestdijk zijn gesitueerd. Om 12.30 uur lunchen wij in Châlet Sint Helenaheuvel in de door Vestdijk zo geliefde Kaapse Bossen. Na de lunch vervolgen we de Vestdijktocht en bezoeken wij het Gimborn Arboretum. Vandaar rijden wij naar Vestdijks huis, waar zijn vrouw Mieke ons ontvangt. Wij mogen in de tuin en de benedenetage rondkijken, zien foto's van de schrijver op zijn werkkamer, enkele platen uit zijn grammofoonplatencollectie met aantekeningen en voorbeelden van de handgemaakte boeken van Miekes uitgeverij Mycena Vitilis. Daarna wandelen we door Doorn langs voor Vestdijk belangrijke huizen, om voor een kopje thee te eindigen in het Rosarium bij Huis Doorn ca 16.30 uur.

Prijs in overleg.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top