Na de literaire dagtochten die gewijd waren aan Achterberg, Slauerhoff, Vestdijk, A. Roland Holst en Elsschot gaan wij nu op stap langs locaties van de beroemde dichter Nijhoff en staan wij stil bij zijn werk.

scannen0002

U wordt om 10.30 uur verwelkomd met koffie en appeltaart in het Court Hotel, Utrecht. Wim Hazeu de motor achter onze literaire dagtochten, houdt hier een inleiding waarna we ons naar Salon Saffier in de Herenstraat begeven. Daar begint Niels Bokhove filosoof en literatuurhistoricus met zijn befaamde Nijhoff-wandeling (voor stevige wandelaars), waarin het epische gedicht Awater centraal staat. Onderweg pauzeren we voor een lunch bij 'De Zindering.'
's Middags keren we terug naar Salon Saffier. In dit intieme theatertje zal acteur Boris van den Wijngaard het gedicht Awater van Martinus Nijhoff voordragen. Na afloop bezoeken we het voormalige woonhuis en atelier van Dirkje Kuik, de kunstenares die ons in haar werk een indringend beeld van Utrecht heeft nagelaten. Daar nemen we afscheid bij een drankje en hapje.

Fragment uit Awater:

Lees maar, er staat niet wat er staat. Er staat: en niet meer ga ik op mijn vrije dagen
'O moeder, nooit zult gij de bontjas dragen met een paar bloemen naar het hospitaal,waarvoor elk dubbeltje werd omgedraaid, maar breng de rozen naar de Kerkhoflaan..'.


Prijs in overleg.
N.B. Om het exclusieve, poëtische karakter van de wandeling te bewaren, kunnen er slechts 22 gasten aan deze dag deelnemen.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top