De prins der dichters is sinds de verschijning van de biografie 'Adriaan Roland Holst' door Jan van der Vegt (Uitgeverij de Prom) dichter bij zijn lezers gekomen. Omdat hij het grootste deel van zijn dichterlijk bestaan in Bergen doorbracht, hebben we in dit Noordhollandse dorp een literaire dagtocht georganiseerd.

holst


Programma: u wordt om 10.15 uur met koffie ontvangen bij het Huis met de Pilaren, het stamcafé van de dichter. Om 10.45 uur gaan we naar de ruïnekerk waar Wim Hazeu - diens uitgever - een gesprek voert met Jan van der Vegt over leven en werk van de legendarische poëet met zijn vele minnaressen. Lezing.


Wandeling door de architectonisch interessante Meerwijk naar het huisje aan de Nesdijk, waar de dichter zijn oeuvre schiep. In het Huis met de Pilaren staan de tafels gedekt voor een mooie lunch met een glas wijn.

's Middags wandelen we naar Museum Kranenburg waar u kunt genieten van het werk van leden van de Bergense school, vrienden van de dichter.

15.00 uur: per touringcar volgen we het poëtisch spoor naar de duinen en de zee waarbij de poëzie overvloedig zal klinken.
Met een bezoek aan de begraafplaats 'het Père Lachaise van Noord-Holland' waar niet alleen Adriaan Roland Holst maar vele andere kunstenaars een laatste rustplaats vonden ronden we deze literaire dagtocht af. Na de thee (ca 16.30 uur) volgt het afscheid.

Prijs in overleg.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top