U wordt om 13.30 uur ontvangen in Huize Den Treek te Leusden, waar Gerrit Achterberg zijn laatste jaren woonde. Wim Hazeu, biograaf van Gerrit Achterberg houdt in de blauwe salon een inleiding over leven en werk van de dichter. Daarna rijden we per touringcar via Doorn naar de Langbroeker Wetering, de kastelen-rijke geboortestreek van de dichter.

Rome 048

We bezoeken met speciale toestemming de tuinen van Kasteel Sandenburg (Achterberg werd in de woning achter de orangerie geboren) , de kerk van Neerlangbroek aan het nostalgische dorpsplein en we zien de boerderij van de familie Achterberg.
Na een mooie rit arriveren we op St. Helena's heuvel bij Doorn waar we een apéritief drinken met garnituur.

kansel

Wim Hazeu biograaf van Gerrit Achterberg vertelt op de kansel van de NH kerk in Langbroek over het religieuze leven in het boerendorp tijdens de jeugd van de dichter.
Foto Huib Neven.

Wim Hazeu auteur van 'Achterberg. Een biografie' (Arbeiderspers Amsterdam 2000, vierde druk) houdt voor individuele gasten en literaire groepen regelmatig literaire dagtochten langs de Langbroekerwetering, geboortegrond van de dichter. Voor velen een onvergetelijke belevenis.
Er is nu een voortreffelijke aflevering van het Maandblad Geestelijke Volksgezondheid verschenen, gewijd aan het leven en werk van dichter Achterberg (1905-1962).
Het is vooral een publicatie over de relatie tussen Achterberg en de psychiatrie.
Aanleiding vormt een publicatie in hetzelfde nummer van een aantal brieven van Achterberg aan de psychiater Hans Keilson, brieven die al werden verwerkt in de biografie door Wim Hazeu. Aan dit boek wordt door de verschillende scribenten alle eer gegeven. Aanbevolen!
(Maandblad Geestelijke Volksgezondheid, nr. 9, 2003. Losse nummers Euro 9, 35 exl. Verzendkosten bestellen bij de uitgever van MGV Bohn Stafleu, Postbus 246, 3990 GA Houten).

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top