Het adellijk geslacht Van Wassenaer werd voor het eerst genoemd in een document uit 1201, ruim 800 jaar geleden. De laatste afstammeling uit het geslacht Van Wassenaer Obdam was Marie Cornélie, die het liefst op haar Kasteel Twickel bij Delden vertoefde. Dit kasteel is gewoonlijk niet voor bezoekers toegankelijk. Enkele weken per jaar maaakt de Stichting Twickel een uitzondering op deze regel (juni en september).

twparterre

Programma:

Vanaf 10.15 uur verwelkomen we u bij de tuiningang, naast het parkeerterrein van Twickel. Koffie in de oranjerie en een inleiding door Thera Coppens, auteur van 'Marie Cornélie dagboek van haar reis naar het hof van Sint-Petersbvurg 1823-1824'.

Daarna wandelen we naar het kasteel voor een rondleiding (o.l.v. ervaren gidsen) door de rijke interieurs. U ziet o.m. de benedengalerij met zijn familieportretten, de keukens, de fraaie bibliotheek met meer dan 3000 banden, de eetzaal en de privévertrekken van Marie Cornélie en haar echtgenoot.

twickel

In de oranjerie staat een eenvoudige, landelijke lunch voor u klaar. Daarna maken we een wandeling door de vermaarde, uitgestrekte tuinen van Twickel met z'n stijltuin, vijvers, bergje, wildbaan, rotstuin. Elke gast ontvangt een tuingidsje. We gaan naar de bovengalerij van het kasteel waar twee pianistes quatre mains spelen op de oude Pleyel piano. U hoort composities uit het archief van Twickel. Na afloop drinken we thee.

Prijs in overleg.

Lees ook de artikelen over Marie Cornélie van Wassenaer Obdam, over Sint-Petersburg en Kasteel Twickel op deze site.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top