DageraadON1

 

Dageraad van Oranje-Nassau

ISBN 90 6801 788 8

Uitgeverij Meulenhoff

€ 25 (uitverkocht)

Aan het begin van de Oranje Nassau dynastie staan drie sterke historische figuren, mannen die moesten vechten met verstand en wapens, mannen die streden tegen onrecht en voor de vrijheid, mannen die in de kunst van de zestiende en zeventiende eeuw reflecteren als Oranjehelden of bandieten. En achter deze drie mannen stonden niet drie maar veel meer vrouwen van uiteenlopende nationaliteit, karakter en allooi. Ze vormen samen een aangrijpend verhaal dat je als auteur niet zou durven verzinnen. Maar de realiteit is nu eenmaal altijd gekker dan de fantasie, dat heeft de historie al vaak bewezen.

Lees het artikel: Maurits prins van Oranje

Lees het artikel: Frederik Hendrik en Amalia van Solms

Lees het artikel: Een wild doopfeest

Lees het artikel: Winterkoning en Winterkoningin

Lees het artikel: Oranjebruidssluiers

Uitverkocht bij Meulenhoff

Het eerste boek dat ik aan hen wijdde heette: De vier vrouwen van Willem van Oranje, een paar jaar later schreef ik Maurits zoon van de Zwijger en na nog een aantal jaren van studie en schrijven volgde Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Willem van Oranje           Maurits           Frederik Hendrik

Deze drie boeken zijn nu in één paperbackband gebundeld onder de titel Dageraad van Oranje Nassau 800 bladzijden dik! Ik ben erg gelukkig met het omslag waarop Amalia van Solms geschilderd door Gerard van Honthorst prijkt. Het zijn Amalia's verre nazaten die nu het koninklijk Oranjegezin vormen, het is dus een goede keuze van de vormgeefster om juist dit portret te kiezen. Het dikke, uitvoerig geïllustreerde boek met stambomen is nu UITVERKOCHT. Maar u kunt altijd via www.boekwinkeltjes.nl nog tweedehands exemplaren bestellen. De drie losse delen zijn daar ook nog antiquarisch verkrijgbaar.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Nieuw boek * Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top