Op 10 juli 1551 trouwden de jonge Willem van Oranje Nassau met Anna van Egmond Buren, de schatrijke erfdochter van Graaf Maximiliaan. Het werd voor de Betuwe een bruiloft van ongekende luister. 

annavanburen


Programma:
U wordt ontvangen in De Kamer van Buren aan de voet van de Lambertustoren in het hart van het Betuwse stadje Buren. Thera Coppens, auteur van het boek 'Buren, Egmond en Oranje' zal hier een lezing met powerpointbeelden houden over de machtige Vliesridders uit het Huis van Egmond, die door Antonis Mor hofschilder van Karel V werden geportretteerd. En natuurlijk besteedt ze aandacht aan de bruiloft van Willem en Anna.

kasteelburen

11.15 uur: wandeling door het meer dan 600 jaar oude stadje. We zien o.m. de stadswallen, de molen, het terrein van het voormalige Kasteel Buren, de Culemborgse poort, de Waag en het oude Raadhuis aan de Markt. Bezoek aan de St. Lambertuskerk met de graven van o.m. 'Fleurke Dunbier, 'Schele Gijs' en Maria van Buren.

12.30 uur: Lunch bij De Kamer van Buren aan het Kerkplein.

marienwardtlandh

14.00 uur: Vertrek van de touringcar voor een historische tocht door het voormalig domein van de graven van Buren. Bij het landgoed Mariënwaard aan de Linge stappen we uit voor een bezoek aan de boomgaard, de tuinen en de buitenplaats, gebouwd op de restanten van het voormalige klooster dat tijdens de beeldenstorm werd verwoest. Antonis Mor hofschilder van Karel V was hier werkzaam.

Lees ook de artikelen over Oranjebruidssluiers, Karel V en Antonius Mor hofschilder van Karel V op deze site.

 OmslagSuzanne


 johanna en margaretha klein  

  OmslagSuzanne   

 OmslagSophie    

 omslaghortense

E OmslagSuzanneHistorisch Toerisme Bureau

* Hofjapon van Prinses Sophie * Bonaparte * Caesar aan de Amstel

 Tromplaan 7A 3742 AA Baarn E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Go to top